5 de maig del 2010

A,B,...C?


Opció A, opció B i l'amagada opció C. Desde fa uns dies, que dic uns dies, uns mesos, Barcelona es divideix entre els que estan a favor de convertir la Diagonal en un Bulevard, una rambla, i els rebels que la volen deixar com està, per no dir els que passen de tot i no opinen (potser seria l'opció D, i qui sap si la millor).
Sense tenir en compte cap de les tres opcions, quina és millor, pitjor, quin serà el resultat i si val la pena, sense tenir en compte això, jo em pregunto com és que l'ajuntament està fent tanta publicitat d'una reforma, que qui sap si es farà, enlloc de dedicar a fer altres reformes que convenen més i no crear tan debat. Que jo sàpiga, l'ajuntament ja té uns arquitectes encarregats de fer i desfer obres públiques, per dir-ho d'una manera, a ells si que no els falta feina. Per acollir el projecte Cerdà de Barcelona, es va crear un debat també de com volien els carrers els Barcelonins? No, simplement ho van decidir els que estan al poder, que per això hi són, per prendre decisions, si els escollim és perquè anant a votar ja en tenim prou, després que facin la seva feina, que no ens en posin més a nosaltres, que, si de cas, ja en tenim suficient en criticar si el resultat del que fan no ens agrada.
Ens distreuen, ens volen distreure, acaparar la nostra atenció, que estiguem pendents del resultat de l'enquesta, que discutim si ens agradaria més d'aquesta manera o de l'altra, per altra banda, ells, s'amaguen darrere aquest debat que ens té entretinguts i van a prendre el sol sense que ens en adonem.
I si és tan cert que les reformes són necessàries i les millores es notaran, que la canviïn! Però volem fets i no tantes paraules, que facin un concurs de projectes arquitectònics si és que volen varies opcions, i que guanyi el millor, segur que tot i així sempre hi haurà algú que no estarà d'acord, però no es pot pretendre que agradi a tothom, almenys la decisió estaria en mans dels que “en saben”.
Si he de donar la meva opinió, què en traurem de canviar-la? A mi m'agrada tal com és, sí que es podria millorar, sempre es pot millorar tot, però quin cost hem de pagar per això? Quina mandra estar d'obres, l'espina de la ciutat amb corsé, sense poder-se moure durant molt temps. Però la ciutat ha de seguir respirant, movent-se, els cotxes, els grans enemics, en algun lloc o altre s'hauran de posar, no desapareixeran per art de màgia com creuen els il·lusos, els senyors del tram seran més rics (la inversió que estan fent ara els hi sortirà rodona), però els petits carrers de la ciutat s'embussaran, i a mi m'agrada la tranquil·litat, els carrers del centre fluids, sense haver-me de despertar pel so dels clàxons de bon matí.
I com que ha de ser a gust dels ciutadans, siusplau senyor Hereu, que el carril bici no estigui al costat de la sortida del tram, que després ens acusen de toros que envesteixen els pobres vianants. 


2 comentaris:

  1. Doncs com tot, avui dia, ens foten un munt de rucades al davant per distreure'ns, perquè si dediquem massa temps a pensar, acabarem com Grècia. I poc els interessa que els arrenquin de la cadira, que assegut i manant, i cobrant el que cobren, s'hi està molt bé. I mentrestant donant palla als rucs i enfotent-se'n de la gent a la cara.
    M'ha agradat el teu article, per cert :)

    ResponElimina
  2. i per si no n'hi havia prou... http://www.avui.cat/cat/notices/2010/05/barcelona_fara_mes_consultes_de_ciutat_i_districte_fins_al_2020_97421.php

    Gràcies Berta!

    ResponElimina